Koude zuppa caprese met mozzarella

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Grill voorverwarmen. Tomaten in lengte halveren en met snijvlak naar boven op bakblik leggen. Dressing roeren van olie, azijn en suiker en over tomaten sprenkelen. Bakblik 10 cm onder grill schuiven en tomaten 10 min. roosteren. In keukenmachine brood met knoflook en driekwart van basilicum grof pureren. Bouillon erdoor mengen en alles in grote schaal schenken. Vervolgens geroosterde tomaten met vocht in keukenmachine pureren en boven bouillon door zeef wrijven. Soep laten afkoelen en in koelkast afgedekt in minstens 4 uur door en door koud laten worden. Daarna mozzarellabolletjes droogdeppen met keukenpapier en in vieren snijden. Mozzarella over soepkommen verdelen en ijskoude tomatensoep erin scheppen. Garneren met rest van basilicum. Lekker met ciabatta of grissini (Italiaanse soepstengels).

Koude zuppa caprese met mozzarella is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept