Pizza met Parmaham en rivierkreeftjes

4
55 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de gist en suiker in een kom en roer er ¼ van het lauwe water door. Laat 5 min. op een warme, tochtvrije plek rusten. Meng de bloem met het zout in een kom en schenk er het gistmengsel, 2 el olie en de rest van het lauwwarm water bij. Kneed 8 min. tot een soepel deeg. Bestrijk binnenkant van een grote kom met 1 el olie en leg het deeg erin. Dek af met vershoudfolie en laat 1½ uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  • 2 Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water en dan in een kom koud water. Pel daarna het vel eraf. Snijd in parten en verwijder zaadjes. Pureer het vruchtvlees met een staafmixer met de rest van de olie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 250 °C.
  • 3 Sla in 1 keer de lucht uit het deeg en duw plat. Verdeel deeg in stukken (1 per persoon) en rol flinterdunne, ronde lappen. Beleg elke pizzabodem met de tomaat en mascarpone. Verdeel de ham en rivierkreeftjes erover en besprenkel met de truffelolie. Bak pizza's één voor één in ca. 14 min. in het midden van de oven krokant en gaar. Neem uit de oven en bestrooi met chilipeper en rucola. Bon appétit!

Pizza met Parmaham en rivierkreeftjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Grapefruitcocktail
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept