Risotto met zoete ui en spek

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper 1 ui. Verhit de helft van de olie in een pan en fruit de gesnipperde ui 5 min. Snijd de andere uien in ringen. Houd de uienringen apart.
  • 2 Houd 4 plakjes pancetta apart en snijd de rest in stukjes. Voeg de stukjes toe aan de gefruite ui en bak 2 min. mee. Zet het vuur laag en voeg de risottorijst toe aan het uienmengsel. Roer tot alle korrels glanzen.
  • 3 Schenk de wijn erbij en roer tot de risotto het vocht heeft opgenomen. Voeg vervolgens telkens wat bouillon toe en roer regelmatig, tot de risotto het vocht heeft opgenomen. Ga door tot alle bouillon is opgenomen en de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  • 4 Bak ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de 4 achtergehouden plakjes pancetta in ca. 5 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schenk de rest van de olie in de koekenpan en fruit de uienringen 5 min.
  • 5 Voeg de boter toe aan de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de kaas. Verdeel de uienringen, de plakjes pancetta en de rucola erover. Serveer direct.

Risotto met zoete ui en spek is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept