Lokum (Turks fruit)

21
35 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sinaasappel goed schoonboenen. Schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen. Pistachenootjes fijn hakken. In pan 1/2 dl water met sinaasappelsap en -rasp aan de kook brengen. Suiker toevoegen en al roerend oplossen. Gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken. Van maizena 1 el bewaren, rest van maizena met 3 el water en citroensap tot glad papje roeren. Al roerend aan siroop toevoegen. Op hoog vuur ca. 5 minuten koken, tot siroop ingedikt en stroperig is. Pan van vuur nemen. Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete siroop oplossen. Pistachenootjes erdoor roeren. Vorm dun invetten met olie. Siroop erin schenken en siroop in koelkast in ca. 8 uur laten afkoelen en laten opstijven.
  • 2 Achtergehouden maizena met poedersuiker zeven. Plank met helft van mengsel bestuiven en Turks fruit erop storten. Met natgemaakt, scherp mes in 21 stukjes snijden. Rest van poedersuikermengsel erover strooien. Blokjes erdoor wentelen zodat alle kanten bedekt zijn. Turks fruit in afgesloten trommel met stukjes bakpapier ertussen bewaren (ca. 2 weken houdbaar). Serveren bij een kopje thee of (Turkse) koffie.

Lokum (Turks fruit) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lokum
60 min
Bekijk recept
Meloen Met Turks Fruit
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept