Brabantse worstenbroodjes

12
1u15 min
Snack
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pannetje of magnetron boter smelten. In kom bloem, 1 tl zout, suiker en gist mengen. Gesmolten boter en 1 1/2 dl handwarm water toevoegen en alles met de hand of met mixer met deeghaken mengen tot samenhangend deeg, al mengend geleidelijk nog ca. 1 dl handwarm water toevoegen. Op aanrecht deeg ca. 10 minuten goed doorkneden tot het soepel en elastisch is. Deeg in kom leggen, afdekken met folie en op warme plaats ca. 1 uur laten rijzen tot volume 2 tot 3 keer zo groot is. In kom gehakt mengen met 1 tl zout, peper, nootmuskaat, gemberpoeder en koriander. Gehakt in 12 gelijke porties verdelen en tot worstjes van ca. 12 cm vormen. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Deeg uit kom nemen, éénmaal doorkneden en in 12 gelijke porties verdelen. Porties tot bolletjes vormen en op schaal of grote borden leggen. Losjes afdekken met plasticfolie en nog ca. 30 minuten laten rijzen.
  • 2 Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand
  • 5 Bakplaat invetten. Aanrecht bestuiven met bloem en bolletjes deeg uitrollen tot lapjes van ca. 15 x 18 cm. Aan korte kanten gehaktworstjes leggen. Zijkanten ca. 1 cm over vulling vouwen en deeglapjes oprollen. Worstenbroodjes met naad naar beneden op bakplaat leggen. Eierdooier loskloppen en bovenkant van broodjes hiermee bestrijken. In midden van oven worstenbroodjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.

Brabantse worstenbroodjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Roggeworstenbroodjes
30 min
Bekijk recept
Worstenbroodje met spinazie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept