Gazpacho (koude tomatensoep) met kruidenolie en aardappelcrème

4
1uur-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes loshalen. Bolzeef in schaal hangen en telkens gedeelte van tomaat met spatel door zeef wrijven of tomatenpartjes in keukenmachine pureren en door zeef wrijven. 2 Teentjes knoflook boven moes uitpersen, azijn en 2 el olie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Afgedekt in koelkast in 2-3 uur goed koud laten worden. Aardappel in 20 min. gaarkoken, laten afkoelen en pellen. Aardappel tot kruim stampen, door zeef wrijven. 1 teentje knoflook erboven uitpersen. Room, 4 el olijfolie en melk toevoegen zodat dunne crème ontstaat. Bieslook, peterselie en koriander fijnsnijden. Kruiden overdoen in hoge kom of mengkom van keukenmachine. Door kruiden 300 ml olie roeren en geheel vervolgens in keukenmachine of staafmixer tot gladde massa draaien. Op smaak brengen met zout en peper. Deel van garnituur (zie nabereiden) met kruidenolie omscheppen. Soep overdoen in terrine en aardappelcrème in straaltje van lepel laten lopen, zodat mooi cirkelpatroon ontstaat. Garnituur voor soep in schaaltjes overdoen en naast terrine op tafel zetten.
  • 2 Kies voor garnituur bijvoorbeeld uit: " cherrytomaten, in vieren gesneden en omgeschept met kruidenolie " in olijfolie gebakken dobbelsteentjes brood (of kant-en-klare croutons) " stukjes mozzarellakaas, omgeschept met kruidenolie en extra basilicum " blokjes rauwe paprika, aangemaakt met olijfolie, peper en zout " blokjes (snack)komkommer, aangemaakt met mespunt suiker, zout, peper en fijngesneden koriander " verse rode pesto (bakje 100 g) " verse tapenade van zwarte of groene olijven (bakje 100 g) " Hollandse garnalen omgeschept met kruidenolie " in bouillon gepocheerde kipfilet, in blokjes gesneden en omgeschept met kruidenolie.

Gazpacho (koude tomatensoep) met kruidenolie en aardappelcrème is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelcreme
10-20 min -
Bekijk recept
Zoete aardappelcrème met honing en macadamianoten
45 min
Bekijk recept
Gebakken zeebaars met asperges en aardappelcrème
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsniertjes Met Epoissescreme
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gazpacho
5 min
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gazpacho met witte kaas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept