Chinese burger

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de garnalen fijn. Meng in een kom het gehakt met de garnalen, knoflook, sambal en 3 eetlepels chilisaus. Breng pittig op smaak met zout en peper en kneed alles goed door. Vorm met vochtige handen acht burgers van het garnalen-gehaktmengsel. Verhit 2 eetlepels roerbakolie in een koekenpan en bak hierin de burgers in 4-5 minuten bruin en gaar. Verdeel de uiringen rond de burgers en bak ze knapperig bruin. Verhit de rest van de roerbakolie in een wok en roerbak hierin de Chinese kool in 3-4 minuten beetgaar. Giet eventueel overtollig vocht af. Schep 2 eetlepels chilisaus en sojasaus naar smaak door de Chinese kool. Bak de partybroodjes in de oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel ze over vier borden. Schep de Chinese kool op de borden en leg de burgers erop. Garneer de burgers met de uiringen en schenk er nog een beetje chilisaus over. Serveer direct.

Chinese burger is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Real American hamburger
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische burger in shoarmabroodje
15 min
Bekijk recept
Dubbele cheeseburger met tomaat-ui-augurkrelish
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildzwijn burger
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept