Chocoladecake met kersenjam

8
15 min
Gebak
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop de boter en de suiker romig. Verwarm de jam 45 sec. in de magnetron, zodat hij vloeibaar wordt. Mix de jam door het botermengsel en klop de eieren erdoor. Zeef het bakmeel, de cacao en het zout boven het boter-eimengsel en mix het goed. Vet de vorm in en giet het mengsel in de vorm en laat de cake in de oven in 45-50 min. gaar worden.
  • 2 Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er droog uit, dan is de cake gaar. Neem de cake uit de vorm en laat 'm afkoelen. Verwarm de chocolade 1-2 min. in de magnetron tot hij is gesmolten. Snijd de cake overdwars doormidden, besmeer beide helften met de gesmolten chocolade en leg de helften met de chocoladekant boven weer op elkaar. Bestrooi met de hagelslag en serveer.

Chocoladecake met kersenjam is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ris a la mande (Deense rijstepap)
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersencakejes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersenbiscuit met witte chocolade
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Vlatoetje met jam en marshmallows
5 min- Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept