Champignonsoep en toast met tomatensalsa

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit ⅔ van de olie in een soeppan en bak de champignons en de helft van de ui 5 min. zachtjes. Voeg de bouillontablet en het water toe en laat de soep 15 min. zachtjes koken.
  • 2 Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes met de ui, de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. Rooster het brood. Schep ongeveer ⅓ van de champignons uit de pan en pureer de rest met een staafmixer. Roer de achtergehouden champignons en room erdoor. Laat de soep door en door warm worden.
  • 3 Snijd de peterselie fijn. Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep de salsa op de toast en halveer diagonaal. Garneer de soep met de peterselie en serveer met de toast.

Champignonsoep en toast met tomatensalsa is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-havermoutpannenkoekjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept

Champignonsoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Champignonsoep met broccoli, maïs en kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smac & cheese
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept