Gevulde zalmfilet van de bakplaat

8
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de sjalotten en halveer. Halveer de krieltjes met schil. Leg de zalmfilet op de velkant op een bakplaat. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm, oregano en salie (uit de kruidenmix, houd de rozemarijn apart) en snijd ze fijn. Pers de knoflook. Meng het citroensap met de citroenrasp, de knoflook en de kruiden door de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout en bestrijk de zalm.
  • 2 Leg de overige zalmfilet erop met de huid naar boven. Maak insnijdingen in de bovenkant, bestrijk dun met olie en steek kleine plukjes rozemarijn in de insnijdingen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de sjalotten om met olie en verdeel ze rond de zalm. Schep in een kom de krieltjes om met de rest van de olie en verdeel ze in één laag over de andere bakplaat. Bestrooi de zalm, de krieltjes en de sjalot met het zeezout. Schuif de krieltjes op een richel onder het midden in de oven.
  • 3 Schuif na 10 min. de zalm met de sjalotten in het midden in de oven. Rooster de zalm met de sjalot en de krieltjes nog circa 20 min., tot de aardappeltjes gaar zijn en de zalm mooi rosé is vanbinnen. Schep de krieltjes op 8 borden en leg er een pluk rucola op. Leg de zalmfilet op een platte schaal; dat gaat het best met een paletmes. Snijd de gevulde zalmfilet aan tafel in 8 stukken.

Gevulde zalmfilet van de bakplaat is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Gepofte aardappelstamppot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept