Oma's klassieke appeltaart

12
50 min
Gebak
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de boter in blokjes. Klop het ei los. Meng in een keukenmachine de bloem, ¾ van de basterdsuiker, boter, helft van het ei en het zout snel tot een samenhangend deeg. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne schijfjes en meng met ⅔ van het griesmeel, de koekkruiden, rozijnen en de rest van de suiker.
  • 3 Rol op een met bloem bestoven werkvlak ⅔ van het deeg uit tot een ronde lap van ca. 26 cm doorsnede. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Snijd de korst van het brood en snijd in kleine blokjes. Verdeel met de rest van het griesmeel over de bodem. Schep het appelmengsel in de taartvorm.
  • 4 Rol de rest van het deeg uit, snijd in repen en leg in een vlechtvorm op de appelvulling. Bestrijk het deeg met de rest van het ei. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur en 15 min. goudbruin.

Oma's klassieke appeltaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Kering van oma Vonny
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
In bier gestoofde zuurkool
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's groentesoep
330 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's gevulde appeltjes
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept