Tomatenquiche

6
25 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C. Bekleed met croissantdeeg de bodem en zijkanten van de ingevette vorm. Snijd de tomaten in lange plakken verwijder de zaadjes. Snijd de ui in dunne ringen. Splits de eieren. Klop in een vetvrije kom de eiwitten en een mespunt zout tot stijve pieken. Klop de dooiers los met crème fraîche. Roer er tijm, kaas, peper en zout door.
  • 2 Verdeel de tomatenplakjes en uiringen over de deegbodem. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het crème fraîchemengsel en schenk dit over de tomaten en uien. Schuif de tomatenquiche in het midden van de oven en bak in 30-35 min. gaar.
  • 3 Laat de taart op een rooster afkoelen en snijd in 6 punten. Serveer de quiche warm of op kamertemperatuur.

Tomatenquiche is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatenquiche
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sardine-tomatenquiche met ui
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Clafoutis van tomaat (tomatenquiche zonder bodem)
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-tomatenquiche Met Salade Van Gegrilde Courgette
30-60 min -
Bekijk recept

Tomatenquiche
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sardine-tomatenquiche met ui
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Clafoutis van tomaat (tomatenquiche zonder bodem)
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-tomatenquiche Met Salade Van Gegrilde Courgette
30-60 min -
Bekijk recept