1 Pers 1 teen knoflook uit, snijd de andere in plakjes. Meng het gehakt met de geperste knoflookteen en zout en peper naar smaak en vorm er met natte handen 12 ballen van. Doe de tomatenblokjes in een zeef boven een kom, schenk 100 ml water in het blikje, roer om en schenk dit over de tomatenblokjes. Bewaar het vocht. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en braad de gehaktballen rondom aan. Fruit de knoflookplakjes mee. Schenk het tomatenvocht erbij, breng met zout en peper op smaak en laat dit met de deksel op de pan 10 minuten op middelhoog vuur garen. Schep de tomatenblokjes door de gekookte rijst en verwarm 2 minuten. Draai het vuur hoog en doe de spinazie in gedeelten bij de gehaktballen. Breng op smaak met zout en peper. Neem zodra alle spinazie is geslonken de pan van het vuur. Serveer het gehakt en de spinazie met de rijst, bestrooi met de olijven.
Gehaktballen met tomatenrijst en spinazie is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)