Wittekool met babi ketjap en Indische rijst

4
25 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Uien pellen en snipperen. Kool (evt. in keukenmachine) fijnsnijden. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. In wok olie verhitten en ui ca. 3 minuten bakken. Vlees in wok scheppen en in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Kool en peperreepjes toevoegen en ca. 3 minuten meebakken (tot halfgaar). Ketjap en 1/2 kopje water erbij schenken en ca. 3 minuten zachtjes laten koken tot groente gaar is. Rijst volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Kool-vleesmengsel op smaak brengen met zout, ketjap en peper. Rijst over vier borden verdelen. Kool met babi ketjap erbij scheppen. Serveren met atjar tjampoer.

Wittekool met babi ketjap en Indische rijst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Borsjtsj
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turks brood met lamssaucijs en Griekse koolsalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept