Bulgursalade

4
35 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet in een kom de bulgur over met het lauwwarme water en laat ca. 30 min. staan (giet af indien nodig). Kruis ondertussen de tomaten in, dompel enkele seconden onder in kokend water en spoel af onder koud water. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 2 Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de peterselie en munt fijn. Pers de citroen uit. Schep de tomaat, tomatenpuree, bosui, kruiden, het citroensap, de olijfolie en paprikapoeder door de bulgur. Breng op smaak met peper en zout. Schep de salade in kommetjes en garneer met de groene pepers.

Bulgursalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane kipfilet met bulgursalade
30 min-
Bekijk recept
Bulgur met gegrilde aubergines
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bulgursalade met feta en watermeloen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane kipfilet met bulgursalade
30 min-
Bekijk recept
Bulgur met gegrilde aubergines
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bulgursalade met feta en watermeloen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept