Italiaanse broodsalade

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sneetjes brood in broodrooster lichtbruin roosteren. Sneetjes op werkvlak leggen en licht besprenkelen met water en helft van azijn. Kwartier laten intrekken. Intussen pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Ui pellen en fijnsnipperen. Bleekselderij wassen, schoonmaken en in dunne boogjes snijden. Tomaten wassen en in stukken snijden. Zongedroogde tomaten in reepjes snijden. Steeltjes van basilicum halen, eventuele grote blaadjes grof scheuren. Brood in blokjes snijden. In grote kom brood, ui, tomaten, bleekselderij, gedroogde tomaten en helft van basilicum mengen. Omscheppen met olie en rest van azijn. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel nog wat azijn. Bij kamertemperatuur ca. 30 minuten laten intrekken.
  • 2 Rucola en pijnboompitten door salade scheppen. Salade over vier borden verdelen. Garneren met olijven en rest van basilicumblaadjes. Serveren met ciabattabrood en Italiaanse kaas.

Italiaanse broodsalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse broodsalade met sardines
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse broodsalade
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse broodsalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brutale broodsalade
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept