Stevige pompoensoep met gebakken croutons

2
30 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui hierin totdat deze glazig ziet. Schep de blokjes pompoen erbij en bak al omscheppend op hoog vuur tot de ui en de pompoen bruin kleuren. Schenk 1 liter water bij de pompoen en voeg het laurierblaadje en het bouillonblokje toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes doorkoken. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de broodblokjes knapperig. Knijp halverwege het teentje knoflook boven de blokjes uit en bestrooi naar smaak met zout en peper. Haal het laurierblaadje uit de soeppan en pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de soep voor het serveren met de croutons.

Stevige pompoensoep met gebakken croutons is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wittebonenstoof met worst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige courgettechutney
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stevige ham-kaas tosti
- 10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept