Café Mandarine

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ga uit van een verhouding 1/5 likeur of gedistilleerd en 4/5 koffie. Laat ruimte over om af te toppen met slagroom. Verwarm het glas voor door er heet water in te gieten. schenk het distillaat als eerste in een (liefst wat dikker) glas (of porseleinen beker) en voeg er de kokendhete koffie aan toe. Roer goed en top af met schenkroom (voorzichtig over de bolle zijde van een lepel, zo dicht mogelijk boven het koffieoppervlak op de koffie laten lopen) of met slagroom uit een spuitzak of spuitbus. Garneer met flintertjes gekonfijte sinaasappelschil of wat gekneusde chocoladevlokken. Direct serveren. Variaties In plaats van Mandarine Napoleon lenen veel andere likeuren en bitters zich voor deze bereiding.De keuze is afhankelijk van de vraag of men meer of minder zoet prefereert. Ook combinaties met bijvoorbeeld whisky, rum en cognac zijn natuurlijk gekend.

Café Mandarine is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hindefilet met Mandarine Napoléon
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mascarponetaart met mandarijntjes
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Ijsparfait Met Mandarine Napoleon
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chanpagne mandarine
Bekijk recept

Café frappé
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Café mocha
15 min-
Bekijk recept
Mangos Con Licor De Cafe
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Cafe Likeur
0-10 min -
Bekijk recept