Catalaanse creme

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- De melk met de room, het kaneelpijpje en de reepjes citroenschil aan de kook brengen. De pan wegzetten en 20 minuten laten trekken. Het kaneelpijpje en de citroenreepjes uit de pan halen.
- Intussen de eidooiers, het ma?szetmeel, het zout en de suiker in een kom met de garde tot schuim kloppen. De melk weer aan de kook brengen en onder voortdurend roeren met de ei-massa vermengen. Alles in de pan doen, roeren en op een laag vuur aan de kook brengen. Zodra de cr?me zo dik is dat ze op de rug van een lepel blijft liggen, 6 vormpjes vullen en op een koude plaats zetten.
- Een half uur voor het serveren de cr?me met de bruine suiker mooi gelijkmatig bestrooien. Op de op de hoogste stand voorverwarmde gril zetten en de suiker smelten. Weer op een koude plaats zetten. Wie wil kan de cr?me ook zonder karamel opdienen.
- Voor de amandelroom de ruwe marsepeinmassa met de grand marnier en de gemalen amandelen tot een gladde massa roeren. De room met de suiker stijfkloppen en de helft met een garde onder de amandelmassa roeren. De rest eronder scheppen. Met citroenschilletjes bestrooien.

Catalaanse creme is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept

Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wittebonenstoof met worst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met worstjes, olijven en citroen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taco's met worst, paprika en courgette
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept