Chateaubriand met pepersaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor de chateaubriands : Verhit wat boter in een pan. Laat de chateaubriands op een hoog vuur aan beide zijden dichtschroeien. Kruid vervolgens het vlees en laat het verder bruin bakken. Hebt u de chateaubriands graag rosé, laat ze dan aan beide zijden ongeveer 3 minuten bakken. Afhankelijk van uw eigen voorkeur kunt u ze natuurlijk een paar minuutjes langer laten bakken. Laat de chateaubriands na het bakken enkele minuten rusten. Het resultaat is een lekker sappig stukje vlees. Van de pepersaus: Giet de vleesbouillon in de pan waarin u de chateaubriands hebt gebakken. Is het braadvocht van de chateaubriands losgekomen, meng er dan een beetje room of bindmiddel doorheen. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg ook wat geplette zwarte-peperkorreltjes bij de saus. Zeer lekker met frietjes of kroketten.

Chateaubriand met pepersaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met salie-pepersaus en risotto
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Karbonade met pepersaus en verse spinazie
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met pepersaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Chateaubriand met roompaté en truffelcroutons
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundbrochettes met kruidige yoghurtsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chateaubriand op de grill met groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met chimichurri
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept