- Klop 1 ei los.
- Snij de boter in stukjes en kneed het snel met koele hand door de bloem.
- Voeg het losgeklopte ei toe aan de bloem en kneed het tot een soepel deeg.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het ca. 30 minuten rusten.
- Vet de springvorm in en bestrooi met bloem.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht op 160 graden)! - Rol het deeg ui tot een lap ter grootte van de springvorm en bekleed de springvorm ermee.
- Beleg het deeg met het bakpapier en de peulvruchten (steunvulling) en bak de bodem ca. 20 minuten in de oven.
- Verwijder de steunvulling en laat de bodem afkoelen.
- Zet de oven terug op 150 graden (hetelucht 130 graden) - Was en rasp de citroenschil.
- Splits de overige 5 eieren boven 2 kommen.
- Meng de eidooiers met de kwark, mascarpone en de citroenrasp.
- Klop het eiwit op, voeg 175 gram suiker geleidelijk toe en klop het eiwit verder stijf.
- Spatel het eiwit voorzichtig door het kwarkmengsel en voeg de rum toe.
- Vul de taartbodem met het kwarkmengsel en bak de taart midden in de oven in ca. 1 uur gaar.
- Laat de taart afkoelen in de oven met de deur open."}}