- Was de citroenen en rasp 1 eetlepel citroenrasp van de schil. Voeg 1 theelepel citroenrasp toe aan het bloemmengsel en kneed dit tot een soepel deeg. Laat het deeg in vershoudfolie ca. 1 uur rusten op kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C (hetelucht 180 graden C).
- Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
- Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed de bodem en zijkanten tot halve hoogte van de springvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem, bedek hem met bakpapier en stort de steunvulling erop. Bak de taartbodem midden in de oven in ca. 35 minuten gaar. Verwijder de steunvulling en laat de taartbodem afkoelen.
- Mix de rest van de poedersuiker en de citroenrasp los met de roomkaas en mascarpone en verdeel het over de taartbodem. Laat de taart opstijven in de koelkast.
- Snijd de rest van de citroenen in dunne schijfjes.
- Verwarm 60g boter en 30g poedersuiker in een koekenpan en laat de citroenschijfjes in ca. 5 minuten licht karamelliseren.
- Verdeel de citroenschijfjes over cheesecake."}}