Cheesecake

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Zeef de bloem in een kom en voeg het zout, 150g harde boter, 100g poedersuiker en het ei toe.
- Was de citroenen en rasp 1 eetlepel citroenrasp van de schil. Voeg 1 theelepel citroenrasp toe aan het bloemmengsel en kneed dit tot een soepel deeg. Laat het deeg in vershoudfolie ca. 1 uur rusten op kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C (hetelucht 180 graden C).
- Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
- Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed de bodem en zijkanten tot halve hoogte van de springvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem, bedek hem met bakpapier en stort de steunvulling erop. Bak de taartbodem midden in de oven in ca. 35 minuten gaar. Verwijder de steunvulling en laat de taartbodem afkoelen.
- Mix de rest van de poedersuiker en de citroenrasp los met de roomkaas en mascarpone en verdeel het over de taartbodem. Laat de taart opstijven in de koelkast.
- Snijd de rest van de citroenen in dunne schijfjes.
- Verwarm 60g boter en 30g poedersuiker in een koekenpan en laat de citroenschijfjes in ca. 5 minuten licht karamelliseren.
- Verdeel de citroenschijfjes over cheesecake.

Cheesecake is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
Glutenvrije cheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse cranberrycheesecake
25 min Gebak
Bekijk recept

New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
Glutenvrije cheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse cranberrycheesecake
25 min Gebak
Bekijk recept