Chinese nasi met zwarte en rode peper

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan. Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden, geregeld omscheppen. Snijd het pepertje uit het groentepakket in ringetjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de peperringetjes en de groenten ca. 3 minuten. Roer er vervolgens de boemboe en een flinke scheut ketjap door. Schep de afgekoelde rijst en de hamblokjes erdoor en roerbak ca. 3 minuten. Bestrooi de nasi royaal met (versgemalen) peper. Schep de nasi op 4 warme borden. tip: Vervang de hamblokjes door uitgebakken spekblokjes of kruidige tofureepjes.

Chinese nasi met zwarte en rode peper is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdvisschotel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept