Chocolade rollade

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de chocolade au bain-marie smelten. Klop de eieren met de suiker op tot een romig mengsel. Meng de gesmolten chocolade met het eiermengsel en de bloem. Rol het deeg uit op een beboterde bakplaat met een dikte van ongeveer 1,5 cm diep. Bak het 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Leg het deeg op een vochtige handdoek en rol het netjes op. Laat het afkoelen. Klop voor de meringue de eiwitten stijf en voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe. Zo verkrijgt u een stevige, glanzende massa. Verdeel de meringue over , een met bakpapier beklede ovenplaat , met een dikte van ongeveer 1,5 cm. Bak de meringue 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Ontrol het chocoladedeeg. Leg de meringue op het deeg en haal het bakpapier er vanaf. Rol het geheel opnieuw op met behulp van de handdoek. Laat het ongeveer 10 minuten rusten en verwijder dan de handdoek. Snij de uiteinden eraf en versier de rollade met poedersuiker.

Chocolade rollade is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept