Croissanttaart met chocola

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de sinaasappel. Rasp 1 theelepeltje sinaasappelschil. Pers het vruchtvlees uit. Verbrokkel de chocolade. Hak de noten grof. Scheur de croissants in stukken.
  • 2 Beboter een bakvorm lichtjes en leg er een vel bakpapier in. Bestrijk ook het bakpapier met boter. Strooi 100 g chocolade op de bodem. Verdeel er de stukken croissant over. Klop de eieren wit schuimig met de fijne suiker.
  • 3 Breng de melk en de room met de rest van de chocolade tot tegen de kook aan. Schenk er al roerend de eieren bij. Voeg er de geraspte sinaasappelschil, het sap en eventueel wat sinaasappellikeur aan toe. Blijf roeren tot de crème als een lint van de klopper afloopt, maar laat vooral niet koken! Lepel de crème over de vulling.
  • 4 Bestrooi met hazelnoten en de rest van de chocolade. Bak 40 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven. Dek na 10 minuten af met aluminiumfolie, zodat de hazelnoten niet zwart blakeren. Lekker met vanille-ijs en/of slagroom.

Croissanttaart met chocola is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocolade-perencheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept
Chocoladepuntjes met Kaapse goudbes
20 min Nagerecht
Bekijk recept