Courgettetaart

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de courgettes en verwijder de uiteinden. Rasp de courgettes den druk het vocht er goed uit. Snijd de fetakaas in stukken. Verhit de helft van de vetstof met courgettes en laat zachtjes fruiten; laat het zeker niet aanbranden. Kruid met peper en zout en houd even apart. Klop de eieren los en voeg er de kaas, peterselie, dille, paneermeel en melk aan toe. Roer dit door de courgettes. Beboter een braadslee en bedek met 8 filodeegvellen. Breng de vulling erop, vouw de uitstekende stukken deeg naar binnen, beboter en dek af met de 2 overige stukken filodeeg. Besprenkel met gesmolten vetstof (opgelet! Niet te heet) en plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °. Laat een halfuurtje rusten alvorens op te dienen. Kan als hapje of als hoofdgerecht opgediend worden.

Courgettetaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige courgettetaart met zalm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mozzarella-courgettetaart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnelle courgettetaart
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettetaart met geitenkaas en beenham
25 min
Bekijk recept

Hartige courgettetaart met zalm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mozzarella-courgettetaart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnelle courgettetaart
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettetaart met geitenkaas en beenham
25 min
Bekijk recept