Crème au cognac

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Roer de melk en de slagroom in een pan door elkaar, breng aan de kook en neem van het vuur. Doe de eieren, de eierdooiers en de suiker in een kom, en klop met een garde tot een lucht en luchtig mengsel. Klop er in een dun straaltje het nog kokende mengsel van de slagroom en melk door. Laat afkoelen en roer er de cognac door. Bestrijk een grote soufflé vorm of een aantal kleine vormpjes met boter, Schep de vla in de vormpjes en laat in 35 tot 45 minuten au bain-marie in een op 180 graden voorverwarmde oven stollen. Controleer met de punt van een mes die er droog uit moet komen of de vla gestold is. Laat afkoelen en serveer desgewenst met een vanillesaus die op smaak is gebracht met een scheutje cognac. Op het moment van serveren kunnen de puddinkjes ook met een scheutje verwarmde cognac worden geflambeerd.

Crème au cognac is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Canard à l'orange
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crèpe d'amour met kaneelappels en cognac
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Biefstuk met pepersaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept