Créme brüléé met vanille en oranjebloesem

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de room met het doorlangs gesneden vanillestokje lichtjes aan de kook en laat parfumeren gedurende 10 minuten. Vermeng de suiker met de eierdooiers en roer dit mengsel door de room. Bestrijk vormpjes met amandelolie en verdeel de room in de vormpjes. Bedek ze met hittebestendige plasticfolie en stoom ze gaar in een oven van 80°C in ongeveer 45 minuten. Laat afkoelen. Pel de sinaasappelen, verdeel in partjes en verwijder de velletjes. Stort de créme in het midden van een bord en schik de sinaasappelpartjes eromheen. Versier met gekonfijte sinaasappelschil, munt en sinaasappelsaus. Bedek de créme met een dun laagje cassonadesuiker en karameliseer lichtjes krokant met behulp van een gasbrander of met een gloei-ijzer.

Créme brüléé met vanille en oranjebloesem is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bladerdeegtorentjes
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie van banaan, sinaasappel en oranjebloesem
Snack
Bekijk recept
Gatenpannenkoekjes met honing
10 min
Bekijk recept
Trio van jasmijnsorbet, perzik en amandelkoekjes
55 min Nagerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept