Crème caramel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat 250 g fijne suiker smelten en lichtjes karameliseren. Roer vooral niet om (zo blijft de karamel mooi vloeibaar). Schep hem in 4 vormpjes en maak wat draaibewegingen met de vormpjes zodat er ook wat karamel langs de zijwand blijft hangen. Schraap 1 vanillestokje uit. Breng 1/2 l melk aan de kook met het vanillemerg. Klop 3 hele eieren en 2 eierdooiers los met 100 g suiker. Schenk er in een straaltje de kokendhete melk bij. Zeef de crème en laat hem 10 minuten afkoelen. Verdeel hem over de vormpjes. Zet ze in een warm-waterbad in het midden van de oven op 170° C. Dek ze af met alu-miniumfolie. Na ongeveer 35 minuten is de crème klaar (dat betekent voldoende vast). Laat helemaal afkoelen. Ontvorm de karamelcrème op dessertbordjes.

Crème caramel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarine-caramelshake
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kletskoppen met pecan-caramelijs
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt limoen, appel en vanille
20 min Nagerecht
Bekijk recept
King Alfonso II
10 min Snack
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept