Creme Catalana

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Kook 2 dl melk met de slagroom en de suiker. Voeg de opgesneden en leeggeschraapte vanilleboon toe, samen met het kaneelstokje. Rasp de gewassen sinaasappel hierop uit en laat dit 15 minuten meetrekken.
- Roer de rest van de melk (1/2 dl) aan met het zetmeel (papje maken) en giet dit bij de kokende massa. Sla de eidooiers los en giet hierop de niet kokende massa.
- Verhit dit onder constant roeren net tegen het kookpunt, dus beslist niet koken!!).
- Giet de cr?me in schaaltjes of vormpjes en laat dit opstijven in de koelkast. Vlak voor het serveren laat U de cr?me karameliseren met suiker onder de grill of met een brander.

Creme Catalana is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Crema catalana
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Crema catalana
Bekijk recept
Crema Catalana
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Crema Catalana
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept