Eend in de Römertopf

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de Römertopf eerst tien minuten in ruim koud water. Maak de eend droog en wrijf hem van binnen en van buiten in met een mengsel van zout, peper, tijm en knoflook. Schep de tomaten, olijven, rode paprika, bosuitjes en de fonds door elkaar in een kom. Voeg er wat zout en peper aan toe. Verdeel alles over de bodem van de römertopf. Leg de eend erop. Sluit de pot met de deksel. Plaats de pot iets onder het midden in de koude oven. Sluit de ovendeur en stel de oven in op 225°C. Reken op een oventijd van 2 uur. Neem tijdens de laatste vijf minuten het deksel weg. Hierdoor kan de eend nog wat kleur krijgen. Neem de eend uit de pot en verdeel hem in het gewenste aantal stukken. Leg ze op een voorverwarmde schaal. Schep de groenten er rondom. Schenk het stoofvocht er door een zeefje door. Geef er gekookte aardappelen, aardappelpuree of een Italiaanse pasta bij.

Eend in de Römertopf is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Voor De Slanke Lijn
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Indische Rosbief Uit De Romertopf
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Perfecte Eend
10-20 min -
Bekijk recept

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept