Ijs met amaretti

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Plet de amaretti koekjes of mix ze lichtjes in een keukenrobot om groffe kruimels te krijgen.
- Klop de verse room tot slagroom en houd ze koud. Klop de eiwitten eveneens tot ze stijf zijn, voeg dan de suiker erbij en klop opnieuw tot meringue.
- Meng dan de amaretti met de eierdooiers, voeg de opgeklopte slagroom erbij en tenslotte de stijve eiwitten. Giet alles in een vorm en plaats dit een nacht in de diepvriezer.
- Serveer met verse rode vruchten of een coulis. Indien gewenst kunt u ook wat amaretto alcohol toevoegen tijdens de bereiding. TIP: - Voor een originele bereiding kunt u ook wat frambozensorbet kopen of maken. Maak met vershoudfolie een worst van deze sorbet en plaats dit in de diepvriezer. Maak het amaretti-ijs en neem een langwerpige vorm. Giet wat ijs in de vorm, haal de sorbet uit het papier en leg de worst erop. Daarna giet u de rest van het ijs in de vorm en zet u alles terug in de diepvriezer voor een nacht. Daarna haalt u de volledige blok uit de vorm en snijdt u mooie plakjes ijs met middenin frambozensorbet.

Ijs met amaretti is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-espressotaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzikspies
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaans schuim (zabaglione)
20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept