Lams met gratinschotel

2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de bodem van een grote, ovale porseleinen gratinschotel in met een doorgesneden teentje knoflook. Leg heel dun gesneden plakjes aardappel (van een stevige soort zoals Nicola of Charlotte) in één enkele laag in de schotel. Ruim bestrooien met versgemalen zwarte peper en zout en wat verse tijm en gehakte knoflook. Leg hierop een laag dun gesneden ajuinringen. Kruiden zoals bij de aardappelen. Leg tenslotte een laagje dun gesneden verse tomaten (de zaadjes eerst verwijderen). Overgiet de schotel met 1,5 dl droge witte wijn en 3/4 dl olijfolie. Zet de schotel onderaan in de oven. Kruid het vlees met peper en zout. Schuif een stevig ovenrek enkele centimeters boven de gratin. Leg het lamsvlees op het rek, zodat het vlees kan roosteren en het braadvocht op de gratinschotel kan druipen. Laat de lamsbout ongeveer 1 uur en 15 minuten (voor rosé vlees) of nog 30 tot 40 minuten langer (voor doorbakken vlees) roosteren. Draai de bout om het kwartier en bedruip hem met vocht uit de gratinschotel die er onder staat. Uit de oven nemen en een kwartier tot 20 minuten op een snijplank laten rusten voor u hem aansnijdt. Snij het vlees in dunne plakken en leg die op verwarmde borden met de groentegratin ernaast.

Lams met gratinschotel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zacht chocoladegebak met pecannoten
Nagerecht
Bekijk recept
Griekse Gratinschotel
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel "gravin Mathilda"
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frittata spinazie-bacon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolstoof met lamsworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shoarma met spitskool en couscous
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met amandelen
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoomde lentegroenten
35 min Bijgerecht
Bekijk recept