Laat het vlees op kamertemperatuur komen Verwarm de oven ruim 2 uur voor het vlees op tafel moet komen op 220 graden Dep de bout droog met keukenpapier Pers de knoflook in een kommetje en roer er de tijm, wat peper en de olijfolie door Wrijf de bout rondom stevig in met dit mengsel Leg een rooster op de braadslee, leg er de lamsbout op en schuif in het midden van de voorverwarmde oven Schakel de oventemperatuur na 10 minuten terug naar 180 graden en laat de bout nog 1 uur en 20 minuten braden Bedruip het vlees in die tijd regelmatig met het uitgelopen braadvocht Bestrooi het vlees met wat zout en laat het verpakt in een dubbel vel aluminiumfolie nog circa 20 minuten rusten Giet het braadvocht in een steelpan Blus de braadslee af met de wijn, roer de aanbaksels los en giet bij het braadvocht in de pan Laat de saus circa 10 minuten inkoken tot ongeveer de helft van het oorspronkelijke volume Klop er van het vuur af met een paar klontjes tegelijk de koude boter door Breng de saus desgewenst verder op smaak met wat zout en peper en serveer apart bij het vlees Snijd het vlees bij voorkeur aan tafel dwars op de draad in plakken van het bot