Rabarbertaart

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe ± 20 gram boter en 100 gram suiker in een pan en laat dit karamelliseren. Voeg de rabarberstukjes toe en kook ze in 10 minuten tot moes (u kunt de moes eventueel wat indikken met een beetje bloem). Laat de moes afkoelen. Kneed intussen van het bakmeel, de boter en 3 eierdooiers een stevig deeg en bekleed hiermee een beboterde springvorm. Klop de eiwitten heel stijf en voeg de suiker toe. Leg de rabarbermoes op het deeg in de springvorm en schep er voorzichtig een dun laagje stijfgeklopt eiwit overheen. Bak de taart een half uur tot drie kwartier in de oven (150ºC). Laat het korstje niet te bruin worden. Serveer de taart lauwwarm, bestrooid met poedersuiker.

Rabarbertaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept
Rabarbertaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse rabarbertaart
20 min -
Bekijk recept
Rabarbertaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept
Rabarbertaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse rabarbertaart
20 min -
Bekijk recept
Rabarbertaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept