Vanillebavarois

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 ml melk samen met een half vanillestokje ( opensnijden ) aan de kook brengen. Van het vuur wegnemen en een 10 tal minuten laten trekken en dan het vanillestokje verwijderen De gelatineblaadjes laten weken in koud water De eierdooiers samen met 75 gr bloemsuiker kloppen tot men een lichte en schuimige massa bekomt. Dit onder voortdurend roeren bij de melk gieten. Terug op het vuur zetten, laten dikken maar niet meer laten koken ! De gelatine uitknijpen en bij het warme mengsel doen, goed openroeren Laat afkoelen tot het geheel lichtjes lauw heeft Klop de slagroom stevig op en spatel dit voorzichtig onder de massa. Giet in een kommetje en laat afkoelen en opstijven in de koelkast ( een 4 tal uren ) Dien op met een coulis van frambozen of met een rode vruchtenmengeling.

Vanillebavarois is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Vanillebavarois
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vanillebavarois met speculaas
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Vanillebavarois met aardbeien
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vanillebavarois
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Vanillebavarois
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vanillebavarois met speculaas
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Vanillebavarois met aardbeien
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vanillebavarois
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept