Wafels

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De boter laten smelten doch niet heet laten worden. De boter in de kom doen er de 6 eierdooiers, de 750 gr suiker en de 4 pakjes vanillesuiker bijvoegen en goed onder- een roeren. Nadat men het pakje bakpoeder onder het meel heeft gemengd doet men het meel bij beetjes onder het mengsel van eierdooiers, suiker en boter. Hierna roert men de melk er onder en vervolgens de halve tas olie (dit is ongeveer 80 a 90 ml). Wanneer dit alles goed gemengd is moet het stijf geklopt eiwit er langzaam onder ge- spateld worden (dus niet roeren). Het deeg voor halfvaste wafels is hiermee klaar. N.B.: In plaats van gewoon meel en bakpoeder kan men ook zelfrijzende bloem nemen. Voor de diabetici onder ons kan men ook hafvast wafels bakken zonder suiker. Hiervoor gebruikt men dezelfde ingridienten doch in plaats van suiker, 57 ml vloeibare zoetstof doch GEEN olie toevoegen.

Wafels is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafels met slagroom en kersen
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met kardemom-gemberroom
5 min Nagerecht
Bekijk recept

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafels met slagroom en kersen
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met kardemom-gemberroom
5 min Nagerecht
Bekijk recept