Wafels met bosvruchten

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- De eieren scheiden en de eiwitten stijfkloppen, in de koelkast zetten, de eidooiers met de boter en de suiker tot schuim kloppen, zout, vanillesuiker en citroenschil erdoor roeren.
- Beetje bij beetje de melk, de gezeefde bloem en de maizena erdoor roeren, als laatste het stijfgeklopte eiwit er voorzichtig door scheppen.
- Het wafelijzer verhitten en met een kwastje licht invetten, per wafel 1-3 el beslag in het ijzer doen, uitsmeren en de wafels goudgeel bakken en op een rooster laten afkoelen.
- De maizena met 2 el kersensap gladroeren, de rest van het sap in een pan verhitten, de maizena erbij gieten en licht laten indikken. De vruchten toevoegen en verwarmen, maar niet laten koken, laten afkoelen.
- De room met de suiker en het kaneel stijfkloppen en met de lauwwarme bosvruchten en de wafels serveren. TIP: - Ook diepvriesbosvruchten zijn geschikt voor dit recept.

Wafels met bosvruchten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Smoothiebowl met bosvruchten en cacao
10 min
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafels met slagroom en kersen
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met kardemom-gemberroom
5 min Nagerecht
Bekijk recept