Honingkoekschotel met appels en walnoten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil en snij de appels ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij de appelpartjes in dunne plakjes. Meng met de rum en het citroensap. Snij de honingkoek in niet al te kleine blokjes. Splits de eieren. Roer 80 g boter romig met de suiker en meng er geleidelijk aan de eierdooiers onder. Voeg ook de kwark toe en roer glad. Klop de eiwitten stijf en spatel onder het botermengsel. Schik de honingkoek, appels en het eiermengsel in laagjes in een vuurvaste schotel. Eindig met eiermengsel en strooi er de grofgehakte walnoten over. Leg er de resterende boter in klontjes op en bedruppel met de honing. Bak 35 à 40 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

Honingkoekschotel met appels en walnoten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept