Canard a l'orange

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De eend met zout en peper inwrijven en bij circa 200 graden ongeveer 1 uur braden. Na 30 minuten sinaasappelsap, sinaasappellikeur en honing bij de eend doen. De eind elke 10 minuten met de vloeistof begieten zodat het aroma in het vlees indringt en de huid lekker knapperig wordt. Na afloop van de gaartijd de eend uit de pan nemen en warm wegzetten. De saus om de helft inkoken tot het een soort siroop wordt. De boter bij de saus doen en met een garde verroeren. Met zout en peper op smaak brengen. Dunne schilletjes van een onbehandeld sinaasappel in de saus doen. De eend met een deel van de saus en met basilicum en sinaasappelplakjes gedecoreerd serveren. De overige saus apart serveren. Lekker met wortels en champignons, zilveruitjes en gegratineerde aardappelen.

Canard a l'orange is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken tuinbonen met kabeljauw
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Oranje feesttaart
85 min + 1,5 uur wachten -
Bekijk recept
Gevulde kip l'orange met amandelbroccoli
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Canard à l'orange
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Canard à l'orange
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hachis Parmentier Au Confit De Canard
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Confit De Canard Met Zuurkool
30-60 min -
Bekijk recept