Zoek
Canard a l'Orange
0 min
Jerryke's Cuisine
-
3
sterren op basis van
4
stem(men)
Ingrediënten
l eend van l kg circa
boter
5 sinaasappels
l glas witte wijn
Bereiding
1
Wat zout en een stukje boter in de eend doen
2
De crispplaat invetten met wat boter of olie.
3
De crispplaat 2-3 minuten op de crisp-stand voorverwarmen.
4
De eend op de crispplaat leggen met de borst naar boven en 12 minuten bakken op de crispstand. Halverwege de bereidingstijd omdraaien,
5
Witte wijn op de crispplaat gieten tegen het einde van de bereiding, en de eend nog enkele minuten verder bakken.
6
Controleren of de eend gaar is door een prikker in de dikste delen te steken.
7
Een sinaasappel schillen en de schil in dunne reepjes snijden, die u in heel heet water gedurende 1-2 minuten kookt op 750W.
8
Twee sinaasappelen uitpersen, de jus van de eend ontvetten en zeven en er het sap van de sinaasappels en de schil in reepjes aan toevoegen.
9
De saus met de functie microgolven gedurende 1-2 minuten verwarmen en de eend met de saus erover serveren. 1
0
De eend met dunne schijven sinaasappel gameren.
Canard a l'Orange is een recept van
Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Normandische hapjes
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken tuinbonen met kabeljauw
45 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Oranje feesttaart
85 min + 1,5 uur wachten -
Bekijk recept
Gevulde kip l'orange met amandelbroccoli
115 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Canard à l'orange
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Canard à l'orange
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hachis Parmentier Au Confit De Canard
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Confit De Canard Met Zuurkool
30-60 min -
Bekijk recept