Avocadomousse met gedroogde ham

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. in kokend water onderdompelt), verwijder de pitjes en snij in blokjes.
- Pers het teentje knoflook en meng met de rest van de ingrediënten voor de vinaigrette.
- Snij de ham in reepjes en zet koel weg.
- Schil de asperges met een dunschiller, begin dun onderaan de kop en schil dikker naar beneden toe. Breek het harde uiteinde af. enkele uren voordien: Kook de asperges gaar in lichtgezouten water gedurende 10 a 15 min. Spoel onmiddellijk af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Schil de avocado's, snij in twee en verwijder de pit. Snij 1 avocado in blokjes van 1 cm en besprenkel onmiddellijk met de helft van het limoensap. Verdeel de tweede avocado in stukken en doe samen met de rest van het limoensap in een mengbeker. Mix de stukken avocado erg fijn samen met het gehakte bieslook, en breng op smaak met enkele druppels tabasco, peper en zout. Meng de blokjes avocado onder de avocadomousse. Zet koel weg. Snij de asperges in 3 stukken. Schep er de vinaigrette onder. Schik in het midden van elk bord een rond torentje avocadomousse, niet te hoog. Gebruik eventueel een ring in inox of een leeg yoghurtpotje voor een mooi resultaat. Verdeel de tomatenblokjes over de mousse en schik er de reepjes ham bovenop. Verdeel er de aspergestukjes in vinaigrette rond en versier de borden met grove schilfers parmezaan.

Avocadomousse met gedroogde ham is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Gegrilde zalm met avocadomousse
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sint-jakobsschelpen op avocadomousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Avocadomousse in tomatensaus
10 min Snack
Bekijk recept
Avocadomousse met chorizo
20 min Voorgerecht
Bekijk recept