Asperges met Scampi's in korstdeeg en kreeftsaus

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil en kook de asperges. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Bak de scampi's kort in de olijfolie. Ontvel de tomaat en verwijder het zaad. Snij de tomaat in kleine blokjes. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 225° C. Doe het aspergevocht, de room en het sinaasappelsap in een pan en laat het geheel iets inkoken. Voeg de pernod toe en kook de saus even door. Voeg de kreeftenpasta toe en laat deze smelten. Zet het vuur uit. Rol de plakjes bladerdeeg uit. Dep de asperges droog en halveer ze. Leg op ieder bladerdeegplakje 4 halve asperges, 2 scampi's op de asperges en 2 blaadjes koriander. Bestrooi het geheel met zout en versgemalen peper. Maak de randjes iets vochtig met water, vouw het plakje dicht, druk de randen aan en snijd de randen iets bij. Bestrijk de bovenkant licht met ei. Vet een bakplaat in en leg de pakketjes erop. Zet de plaat in het midden van de oven en bak de pakketjes ongeveer 15 minuten tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is. Verwarm de saus en breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper. Leg een pakketje op het bord, lepel saus ernaast en strooi enkele stukjes tomaat in de saus.

Asperges met Scampi's in korstdeeg en kreeftsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

asperges met scampi's in kreeftsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes Gevuld Met Zalm En Spinazie, Met Kreeftsaus
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel Van Kabeljauw En Kreeftsaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta Met Kreeftsaus En Zalm
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept