Zoek
Asperges met zalm
0 min
Jerryke's Cuisine
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Voor 4 personen:
2 bosjes asperges
30 gr boter
120 gram geraspte Emmenthal
40 gram bloem
50 cl melk
wat geraspte muskaatnoot
peper en zout
8 sneetjes gerookt
Bereiding
Breng in een grote kookpan 3 liter gezouten water aan de kook. Was de asperges. Verwijder de basis en schil ze van boven naar beneden toe. Maak met behulp van keukentouw 8 bundeltjes asperges en dompel ze onder in water. Laat 10 minuten koken, tot u ze met een mespunt kan doorprikken. Giet af en zet opzij. Laat een nootje boter smelten in een steelpan en voeg al roerend met een garde de bloem toe. Voeg daarna ook de melk en de nootmuskaat toe. Bestrooi met peper en zout en roer totdat de saus dikker wordt. Voeg vervolgens 100 g geraspte emmentaler toe en roer. Zet de ovengrill aan. Maak de bundeltjes asperges los en rol ze één voor één in een sneetje gerookte zalm. Schik ze in een ovenschaal, overgiet ze met de saus en bestrooi ze met de resterende emmentaler. Zet onder de grill en laat goudbruin kleuren. Dien de aspergerolletjes op in warme borden, samen met wat brood of met peterselie bestrooide aardappelen. Tip : Een hoge, smalle aspergekookpan is ideaal omdat de asperges dan rechtop kunnen koken. U kan deze bereiding ook omtoveren tot een koude lightschotel. Rol in dat geval de asperges in een sneetje gerookte zalm en dien ze op met een scheutje vinaigrette (olijfolie en citroen) en een slaatje.
Asperges met zalm is een recept van
Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept