Aspergesalade met gerookte zalm en nieuwe aardappe

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de aardappeltjes beetgaar en laat afkoelen. Breek de harde uiteinden van de asperges af, maar gooi ze niet weg. Schil de witte asperges met een dunschiller: begin dun aan de kop en ga dikker naar beneden toe. Snijd in stukken. Spoel de groene asperges even en snijd in stukken. Kook de schillen en uiteinden van de asperges ca. 20 min. Haal de schillen en stukken uit en kook in deze bouillon nu alle asperges in ca. 10 min. beetgaar. Haal ze uit het kookvocht en laat ze afkoelen in ijswater. Kook de kwarteleitjes 3 min., laat even schrikken en pel (dit gaat makkelijker als ze lauw zijn). Laat afkoelen en snijd ze voorzichtig in tweeën. Snijd de onderste stukjes stengel van de waterkers en spoel in ruim water. Zwier voorzichtig droog. Doe voor de vinaigrette alle ingrediënten in een bokaaltje met schroefdeksel. Schroef dicht, schud goed en bewaar tot gebruik in het bokaaltje. Voor gebruik opnieuw even schudden. Verdeel alles - ook de zalm - over de borden, besprenkel met de vinaigrette en hussel alles goed door elkaar. Werk af met dille.

Aspergesalade met gerookte zalm en nieuwe aardappe is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Geroosterde kipbraadsticks met kersen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken zeetong met spinazie en luchtige aardappe
0 min
Bekijk recept
Salame Di Tonno
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Boeuf mode du bistro benoit
Bekijk recept

Aziatische aspergesalade
30 min-
Bekijk recept
Wortel-aspergesalade met merquezworstjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met serranoham en basilicum
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met St. Jakobsschelpen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept