- Schil de asperges, snijd ze in kleine stukjes en kook ze in een laagje kokend water met een snufje zout in ca. 15 minuten gaar. Afgieten en laten uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een lage aardewerken taartvorm (ca. 20 cm) met het bladerdeeg. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem.
- Snijd de prei in smalle ringen.
- Verhit de olie en roerbak hierin de vleesreepjes 3 minuten. Voeg de preiringen toe en bak ze 3 minuten mee.
- Klop de eieren met de creme fraiche los en voeg de kaas, wat zout en peper en wat nootmuskaat toe.
- Vul de vorm met het vlees-preimengsel, de asperges en het eiermengsel.
- Bak de taart midden in de hete oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de taart in punten, warm of koud serveren.
- *Lekker met een salade van jonge spinazie.*"}}