Aardappel veldsla :

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

[b:daaeffe2c5]
Voorbereiding
swijze:[/b:daaeffe2c5] Borstel of veeg de aardappelen goed schoon en kook ze in een gesloten pan in een klein bodempje water in ongeveer 20 minuten gaar. Er moet geen zout aan het water toegevoegd te worden. Haal ze vervolgens uit de pan en laat ze onder koud stromend water schrikken. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Doe de aardappelen in een schaal. Verhit de bouillon met de azijn en giet het mengsel over de aardappelen. Was de veldsla goed en laat deze vervolgens uitlekken. Kook de eieren hard. Pel de eieren, halveer ze en scheid de eidooier van het eiwit. Snijd het eiwit in smalle reepjes. Schil de sjalotjes en versnipper ze. Doe de veldsla, de sjalotjes, het eiwit en de slaolie bij de aardappels en breng het geheel op smaak met peper en zout. Om de salade te garneren, kan het eigeel over de salade worden geraspt en gestrooid.

Aardappel veldsla : is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lentehutspot met kibbeling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept