Aardappel- en broccolisalade met spinaziepesto

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1,5 cm. Verdeel de broccoli in roosjes. Gaar ze allebei in een kommetje met een bodempje water in de microgolfoven (6 min op 600 watt). Spoel de broccoli onmiddellijk onder ijskoud water af om de kleur te behouden. Mix de spinazieblaadjes, het citroensap en de druivenpitolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd de ui in ringen. maak een slaatje met de aardappelblokjes, de broccoliroosjes en de ui. Besprenkel met de spinaziepesto. Rooster de pijnboompitjes in een pan en strooi ze samen met de parmezaanschilfers over de salade. Tip Vervang de spinazie door basilicum en je krijgt een heerlijke basilicumpesto.

Aardappel- en broccolisalade met spinaziepesto is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met spinaziepesto en walnoten
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forelfilet met pasta en spinaziepesto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse pizza met tomaatjes, parmaham en spinaziepesto
26 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane sandwichbolletjes met geitenkaas en pesto
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept