Aardappel-courgettesoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de ui en snipper hem fijn. Dan de courgette wassen, de steeluiteinden verwijderen, een klein stukje achterhouden en de rest in plakken snijden. De aardappelen schillen en in blokjes snijden. Doe de boter in een soepketel en laat deze smelten. De ui erdoor scheppen en onafgedekt in circa 2 minuten op hoog vuur glazig fruiten. De kruiden met de courgette, de aardappelen, de bouillon en koffieroom toevoegen en alles afgedekt in 8 tot 10 minuten aan de kook brengen en vervolgens nog 5 minuten op een klein vuurtje laten garen. Het mengsel iets laten afkoelen en pureren. De roomkaas erdoor roeren en de soep op smaak brengen met zout en peper. Tot slot het achtergehouden stukjes courgette raspen en de soep hiermee garneren. De soep afgedekt nog 3 tot 4 minuten op groot vuur doorwarmen alvorens ze in koppen te schenken. Tip: bestrooi met wat verse peterselie en/of basilicum.

Aardappel-courgettesoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Courgettesoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Eenvoudige courgettesoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Courgettesoep met pizzabroodjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roggebrood met kaas en soep
10 min
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept