Aardappel-paddestoelensoep

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit olie in een grote braadpan en voeg aardappels, ui en knoflook toe. Bak ze al omscheppend 5 minuten zachtjes. Voeg de boillon, de gedroogde paddestoelen inclusief weekwater en de bleekselderij toe. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep met het deksel op de pan 20 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappels gaar zijn. Snijd intussen voor de croutons de boter in een koekenpan. Bestrooi de sneden brood met de kaas en bak ze per kant in 1 minuut knapperig. Snijd ze met een scherp mes in driehoekjes. Roer de cognac erdoor, breng op smaak met zout en peper en garneer met croutons, paddestoelen en peterselie.

Aardappel-paddestoelensoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Paddestoelensoep
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Paddestoelensoep met mihoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paddestoelensoep met bamboescheuten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Crema Con Funghi Porcini (paddestoelensoep)
20-30 min -
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept